Wie zijn wij

Ontwikkelaars Kombas,

Saskia Zoutewelle (1972) is gediplomeerd jeugdwelzijnswerker / sociaal pedagogisch hulpverlener met specialisatie jeugdpsychiatrie, en vanaf 1995 werkzaam in de Jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. Naast het werk heeft ze In 1998 een 3-jarige yoga-studie afgerond en in 2010 volgde ze de opleiding therapeutische kinderyoga. Vanaf 2009 heeft ze zich verdiept in mindfulness, waaronder in 2014 bijscholing in de vorm van mindfulcoaching/mindfulparenting en in 2016 heartfulcoaching. In 2016 heeft ze de opleiding stresscoaching afgerond.  Ze werkt nu in de functie van GGZ-Agoog bij Sterkr (BGGZ voor kind, jeugd en ouders), onderdeel van Vincent van Gogh Instituut.

Het werken met kinderen is voor haar heel inspirerend: ‘Wat je als kind leert en meekrijgt is van onschatbare ware voor de rest van het leven. Omdat het leven verandering is en dit ook altijd gepaard gaat met nare ervaringen en bijbehorende gevoelens, is het enorm van belang om al op jonge leeftijd (in de basis) te leren omgaan met veranderingen en ‘verlies’’.

Gertie Mooren (1966), getrouwd en moeder van 4 dochters. Sinds 2010 heeft zij een eigen praktijk voor rouw-, verlies- en traumatherapie voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen in Meerlo, waar zij cliënten ontvangt uit de omgeving en ver daarbuiten. Zij begeleidt mensen met verlies in de breedste zin van het woord: bij ziekte, na overlijden, na echtscheiding, na ongeval, bij pesten etc. Met name kinderen en jongeren hebben haar interesse, omdat zij niet anders willen zijn dan hun leeftijdgenoten, maar zich wel anders voelen na een verlies. Gertie is initiatiefneemster van de jongerengroep Mijn masker af (mijnmaskeraf), die samen met haar presentaties en gastlessen geeft op middelbare scholen, MBO, HBO en Universiteit, met als doel: inzicht geven over omgaan met verlies, zowel aan jongeren zelf als aan hun omgeving (ouders, leerkrachten etc.) zodat iedereen ervaart dat praten/ uiten over verlies echt helpt. Haar werkwijze is voor elke doelgroep gebaseerd op de metafoor van ‘het bootje’ en zij heeft daarbij de boodschap: ‘Je kunt niet voorkomen dat het stormt op zee, maar jouw bootje vaart hoe jij zelf de peddeltjes gebruikt.’

Praktijk Gertie Mooren: www.gertiemooren.nl